• Online Katalog
  • Sıkça Sorulanlar


Alanın boyutları değişiklik göstermekle birlikte, ideal boyutlar 30 m x 17 m´dir. Oyun alanı bir orta çizgiyle ikiye ayrılır. Bu çizginin tam ortasında, orta yuvarlak denen bir daire çizilidir. Basketbol alanının karşılıklı olarak kısa kenar çizgilerinde birer pota bulunur. Pota, kenar çizgisinden 1,2 metre içeridedir ve 1,8 m x 1,2 m boyutlarındadır ve çoğunlukla panyalarda cam beyazı plastik kullanılır. Pota üzerinde, yerden 3,05 metre yükseklikte bir sepet bulunur. Sepet, 45 cm çapında demir bir çember ile buna asılı, alt kısmı açık, beyaz bir fileden oluşur.
  • Çok amaçlı kullanım alanlarına sahiptir.
  • Uzun ömürlü ve kötü hava koşullarına karşı dayanaklıdır.
  • Yüksek mukavemetli sıcak daldırma galvanizli telden örülmüştür.
  • Kalitesinin yanı sıra, sivri 4 veya 2 sarımlı muntazam dikenleri ile Üst üste istif yapmaya müsait sıkı sarılmış rulo şeklindedir.
  • Paslanmaya karşı dayanıklıdır.
  • İsteğe göre 2 kat galvaniz kaplı olabilir, ( 240gr Zn. / m2 )
  • Tel çapı 1.7mm ve 2.30mm arasında değişmektedir.
  • Halat kopma yükü minimum 4.200 Nt.
Çok amaçlı kullanım alanlarına sahiptir. Bunlardan bazıları,
  • Villa bahçeleri, site – konut ve apartman etraflarına,
  • Askeri alanlar ve havaalanları güvenliği amacıyla,
  • Depolar ve fabrika etrafı güvenlik önlemi,
  • Okul bahçeleri ve sanayi yapıları çevreleri,
  • Karayollarında, Şehir içi Emniyet ve Asayiş Görevlerinde Güvenlik Amacıyla,
  • İstenilen her yerde, bölge veya yol kapamalarında,
  • Tesislerin ve binaların geçici çevre ve güvenliğinin sağlanmasında.
  • Hayvanat bahçeleri v.b.
Çelik örgü elek teli, eleme işleminin yapıldığı çeşitli tip ve büyüklüklerde göz açıklıklarında; yüksek karbonlu filmaşinden çekilen DINC-17223 veya TS 2500 yaylık telden örülmüştür.
Örgü elekler tel çapı ve gözeneğine göre göre örüldükten sonra plaka halince veya her iki yanı DKP sac ile soğuk olarak kıvrılmalıdır. tezgahlarımızda maksimum 265 cm eninde dokuma yapılmaktadır.
Tel örgü çitleri her alanda kullanılabildiği için boyutlar farklı olabilmektedir. Örneğin bir okulun çevresini çit panelleri ile çevirirken farklı ölçülere, bir şirketin etrafını çevirdiğiniz zaman farklı ölçülere ihtiyacınız vardır. Bizler sizlerin istediği her ölçüde ürünlerimizi tasarlayıp alanınıza uygun olabilecek şekilde üretiyoruz.
Hemen hemen bütün çit işlerimizde müşterilerimizden gelen kapı taleplerinide karşılamaktayız. Kapılar, ister yaya kapısı, ister araç giriş kapısı olsun, uygulanan çit malzemesiden üretilebilmektedir. Böylece kapılarınız çitleriniz ile uyumlu olur. Bunun yanı sıra, çok farklı malzemelerden de kapı imalatı yapılmaktadır. Kapılar istenirse, daha sonrada otomatik hale de getirilebilir. Özellikle araç giriş kapılarına uzaktan kumandalı motor takılmaktadır. Yaya kapılarına ise özel okuyuculu güvenlik kilitleri monte edilebilmektedir. Kapı genişlikleri değişkenlik göstersede, yaya giriş kapısı için 1,00 m, araç giriş kapısı için 4,00 m genişlik en çok uygulanan ölçülerdir.
Evet yapılabilir. Ancak standart renk (Ral 6005) yeşil olup, diğer renklerde fiyat farkları doğmaktadır. Bu fiyat farkları, seçeceğiniz renge göre değişir. Örneğin, beyaz veya gri renkler nispeten daha ucuzdur. İşin miktarı çoksa, bu fark müşteriye yansıtılmaz. Turuncu, sarı, gibi renklerde fiyat farkı daha fazladır. Bunun sebebi, boya hammadde fiyatlarının renklere göre değişiklik göstermesidir.
Güvenlik amacı ile yapılacak çitlerde, çit yüksekliğinin, yerden en az 2,00 m olması gerekir. Uygulama duvar üzerine yapılacak ise, duvar yüksekliğide dikkate alınmalıdır. Örneğin, duvarınız 1,00 m ise, üzerine 1,00 m çit yapılması uygun olacaktır. Çit yüksekliğinde bazı standart yükseklikler vardır. Bu yükseklikler ürünlere göre değişmektedir. Ara ölçülerde çit yapmak pek mümkün değildir. Bunun için ayrıntılı bilgi isteyiniz.
Evet yapılabilir. Ancak toprak zemine montaj yapmak, beton üzerine yapmaktan daha zordur. Toprak zeminde montaj, beton üzerine montaj süresinin hemen hemen 2 katıdır. Direklerin zemine montajı için 2,50 – 3,00 m ara ile çukurlar açılır ve direk bu çukura gömülerek, içerisi beton ile doldurulur. Dolayısı ile kullanılan bu beton, ek bir maliyet olarak birim fiyata yansır. Teklif alırken zemin durumunu mutlaka belirtiniz.
Çitlerin kalınlığı, aralığı, montaj yapılacak yerin uzunluğu, zemini gibi pek çok faktör çitlerin fiyatını doğrudan etkilemektedir. Fiyat konusunda netlik arayan kullanıcıların firma ile direkt iletişime geçip fikir almalarında, işin değerlendirmesini uzmanlar ile birlikte yapmasında fayda bulunmaktadır.


  • Çok amaçlı kullanım alanlarına sahiptir.
  • Yaşadığınız ve çalıştığınız mekanları sizin için güvenli kılar.
  • Betonarme çit direklerinin içerisinde kırılmaya ve çatlamaya karşı, 4 adet 6mm kalınlığında demir, ortalama 4 ve 7 adet etriye kullanılmaktadır.
  • Beton direklerin hazırlanışında, yüksek kalite için özel teknikli titreşim kullanılmaktadır.
  • Her türlü tel çit kullanılarak, kolay uygulama imkanına sahiptir.
  • Uzun ömürlü ve kötü hava koşullarına karşı dayanaklıdır.
Tek burgulu örgü tel´in özelliği, alttan veya üstten dikenli tel görevi görmesidir. Ev, arsa, tarla, bahçe, spor alanı, fabrika sahası, İnşaat gibi çevre güvenlik çit sistemlerinde, Hobi amaçlı alanlarda, Kafes ve kümes uygulamalarında kullanılır.Ekonomik olduğundan dolayı Dünyada ve Türkiye`de en çok kullanılan ana çit malzemesi örgü telidir. Örgü telinde göz aralığı, tel kalınlığı, kaplama cinsi, kaplama kalınlığı önemlidir. Telin cinsi galvaniz ise ; çinko kaplama miktarı (gr/m²) kaplama şekli (sıcak daldırma galvaniz / elektro galvaniz) kontrol edilmelidir. PVC kaplı ise ; PVC kaplamanın kalınlığı ve PVC´nin granül kalitesi önemlidir. Atık veya kalitesiz plastiklerden elde edilen granül ültraviyole ışınlarına dayanıksızdır, çabuk solar ve zamanla telden ayrılarak deforme olur. Ayrıca PVC kaplı tellerde iç telin elektro galvaniz mi sıcak daldırma galvaniz mi olduğuna dikkat edilmelidir. PVC kaplı tellerde de fiyat farkına rağmen içinin sıcak daldırma galvaniz olması tercih edilmelidir.
  • Kum, Çakıl Eleme Tesisleri
  • Maden Ocakları
  • Kömür İşletmeleri
  • Un Fabrikaları
  • Asfalt Tesisleri
  • Gıda Sanayi
  • Gübre Sanayi
  • Kimya Sanayi
  • Kırılmaya ve aşınmaya dayanıklı karbonlu çelik malzeme ile istenilen ebatlarda üretim.
Panel Çit hertürlü mimari tasarıma kolaylıkla uygulanabilen komple bir çit sistemidir.Sağlamlığı, estetik görünüşü, kolay uygulanması ve bakım gerektirmemesi Panel Çit´in tercih edilmesinin başlıca nedenlerindendir.Üretiminde uygulanan yüksek teknoloji ve aksesuarları ile Panel Çit benzerlerinden çok daha yüksek bir kaliteye ve dayanıklılığa sahiptir.Uzun süre sorunsuz ve bakım gerektirmeden kullanılan PanelÇit Kapıları en kaliteli mekanizmalar ve doğru aksesuarlar seçilerek imal edilmektedir.
Detayları en iyi şekilde tasarlanmış olan kilitleme kelepçeleri ve profil kapakları Panel Çit sisteminin sağlam ve düzgün çalışmasının en büyük yardımcılarıdır.PanelÇit sisteminin Profil yapısıda panellerle aynı kaplamaya sahip olduğundan hiçbir şekilde renk ton farkı veya profil-panel arası malzeme uyumsuzluğu görülmez.Herçeşit uygulamaya kolaylıkla uyum sağlayan Panel Çit sistemi özel ihtiyaçlarada cevap verebilen profil yapısı sayesinde her türlü mimari projeye uygun cözümler üretebilmektedir. Panel Çit sistemi beton, toprak veya dübelli uygulama gibi tüm zeminlere kolaylıkla ve güvenle uygulanabilmektedir.
Çit panelleri kullanılacak alana göre direkler seçilerek sabitlenir. Özellikle rügzarlı bölgeler için ya da kışın çok sert geçtiği bölgeler için beton direkli çit panelleri tercih edilir. Beton direkller toprak zemine ya da beton zemine monte edilerek çit panellerinizin soğuk havalarda yerden sökülüp savrulmasını engellemektedir. Yani kısacası çit panelleri beton direkler diye zemine sabitlenir ve kesinlikle yerinden sökülmez. Çit aksesuarları kullanılarak beton direklere sabitlenen paneller de oldukça dayanıklıdır. Kötü hava koşullarında paslanmaz ve güvenilirdir.
Montaj süresi, işin miktarına ve zemin durumuna bağlı olarak, ortalama 1 ekip ile, günde 100 m civarındadır. Bu miktar toprak zeminde 50 m’ye düşmekte, düz beton zeminlerde ise 150 – 200 m civarında gerçekleşmektedir. Çit malzemelerinin üretimi de yine miktara bağlı olarak, yaklaşık 7 – 10 gün sürmektedir. Yani siparişinizden 10 gün sonra montaj başlayabilir.
Çitin üzerinden atlanmasını önlemek için çit üzerine jiletli tel, dikenli tel gibi bazı caydırıcı ürünler uygulamak gerekir. Jiletli tel günümüzde oldukça sık kullanılmaktadır. Jiletli tel, helezonik, düzlemsel ve düz formlardadır. Helezonik, görünüş olarak kaba ancak en etkili olanıdır. Düzlemsel ise nispeten daha estetikdir. Konut çevresinde çit yapılacak ise düzlemsel jiletli tel tercih edilmesi daha uygundur.
Direkler, beton duvarlar üzerine, çelik dübeller vasıtası ile bağlanır. Tuğla veya taş duvar üzerine uygulama yapılabilmesi için duvar üzerinde 15 – 20 cm kalınlığında beton hatıl veya harpuşta olması gerekir. Direk uygulama yapılması zor ve sakıncalıdır. Yapılsa dahi bir süre sonra çitler yerinden oynayacaktır.
Düz telin belli ölçülerde sarmalsal ( sarmallar şeklinde) dokunması sonucu oluşan baklava desenli örme teldir. Bahçe çevre güvenliğinde, arazi çevirmesinde, halı saha, tenis kortu, basketbol sahaları çevre çevirmesinde kullanılır. Üretmekte olduğumuz Tel Çit Fens Teli yüksek malzeme kalitesiyle istenilen göz aralıklarında, uzunluk, yükseklik ve tel çaplarında dokunarak projenize uygun çözümler sunacaktır.
Bahçe çiti çekilirken yapılması gerekenler. Bahçe çiti teli çekilirken bahçenin/arsanın eğimine ve düzlüğüne göre en fazla 3 metrede bir direk, 45 metrede ve köşelerde payanda(destek direği) dikilir. Bahçe çitleri en az 1,5 m yüksekliğinde ve 30×30 göz aralığında olmalıdır ki istenmeyen canlılardan mülkünüz korunsun. Bahçe çitin üzerine 3 sıra dikenli tel veya jiletli tel çekilerek güvenliği dahada arttırmak mümkündür.
Bizi Takip Edin :